_MG_5489

VANLIGA FRÅGOR

Nedan finner du svaren på vanliga frågor om diatermi. Om din fråga inte finns med, kontakta oss gärna för mer information. Ring 08-21 50 50 eller maila din fråga till info@diatermisalongen.se.

Vad är diatermi?

Besvärande hårväxt – vilket är ganska vanligt hos de flesta kvinnor och män – kan effektivt behandlas med diatermi. Det går helt enkelt till på följande sätt: en fin nål förs ned i hårsäcken, ända ned till roten. En mild ström passerar då ned till hårroten och koagulerar densamma varvid hårstrået sedan lätt avlägsnas med pincett. Det tar ett par sekunder per hårstrå.

Varför får vi oönskad hårväxt?

Det är nästan alltid ärftligt betingat men ibland kan även stress och andra utifrån kommande faktorer stimulera hårväxten.

OBS! Vissa temporära metoder att ta bort hår kan på sikt få motsatt effekt. En del mediciner kan också som bieffekt bidra till ökad hårväxt, liksom hormonförändringar.

Kan alla kroppsdelar behandlas?

Ja, med undantag för extremt känsliga ställen såsom läppar, ögonfransar och i armhålor.

Vad behöver vi veta om dig?

Vi vill bara känna till om du själv försökt avlägsna din oönskade hårväxt eller om du använt dig av diatermimetoden tidigare. Dessutom är det bra att veta om du är känslig för solsken eller lider av någon sjukdom.

Gör det ont?

En viss värme kan förnimmas just inom behandlingsområdet, men kan upplevas olika beroende på smärttålighet. En rodnad kan skönjas men den försvinner inom någon timme.

Hur lång tid tar det?

Det är naturligtvis individuellt, men varje hårstrå bör behandlas mellan 5-10 gånger. Det bör dock påpekas att om du tidigare själv försökt plocka bort dina hårstrån tar behandlingen något längre tid. Det beror även på var på kroppen vi ska ta bort hår. Till en början behandlar vi 1-2 gånger per vecka i cirka 3 månaders tid, därefter behandlas området mer och mer sällan tills det försvinner helt.

Är behandlingen säker?

Ja, den är godkänd av hudläkare och har funnits i över 100 år. Det finns ingen som helst infektionsrisk eftersom att vi använder oss av engångsnålar. Varje nål är dessutom sterilt förpackad.

Är det dyrt?

Din hudterapeut kan efter en analys ge dig ett ungefärligt kostnadsförslag. Vad är det värt för dig att för alltid bli av med den oönskade hårväxten?

Vad bör man tänka på efter behandlingen?

Två saker: Vistas ej i solsken eller solarium inom 5 dagar. Man bör ej tvätta eller använda make up förrän dagen efter behandlingen.

Var kan jag utföra behandlingen?

Hos Diatermisalongen!